“Prosperitet” uređuje i vodi emisiju “Otvoreni ekran” na televiziji Kanal 9

Nakon dugogodišnjeg gostovanja predsednika Udruženja za zaštitu prava potrošača “Prosperitet”- Novi Sad na televiziji Kanal 9, sa bogatim iskustvom i kompetenciom iz oblasti zaštite potrošača, prihvatili smo poziv menandžmenta ove televizije da uređujemo i vodimo emisiju “Otvoreni ekran”.

Svakog petka, počev od 12.01.2018.g. imaćemo priliku sat vremena da pričamo na koji način potrošači mogu da zaštite i ostvare svoja osnovna potrošačka prava.

U svakoj emisiji obradićemo neku drugu temu od interesa za potrošače, koju nam gledaoci-potrošači predlože, ili koju mi odaberemo na osnovu našeg iskustva s’obzirom da nas potrošači svakodnevno kontaktiraju i traže pomoć. Pri tome ćemo se truditi da u emisije dovodim isključivo kompetentne goste.

Organizacija potrošača „Prosperitet“ se svakodnevno bavi problemima potrošača, između ostalog, i iz oblasti naplate potraživanja, gde su oni uglavnom izvršni dužnici čija prava krše javna i jk preduzeća koja se bave uslugama od opšteg ekonomskog interesa, kao i javni izvršitelji u izvršnim postupcima.

U tim slučajevima, navedeni subjekti najčešće krše odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Z. o izvršenju i obezbeđenju, Z. o obligacionim odnosima i Zakona o zakonskoj zateznoj kamati, što su sudovi, uključujući i Vrhovni kasacioni sud Republike Srbije u više navrata i potvrdili.

 

Za prvu  emisiju „Otvoreni ekran“ urednik i voditelj, Radomir Ćirilović odabrao je temu prinudne naplate, s jedne strane, koju vrše  Javna i JKP na osnovu Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, i  s druge strane odnos države, odnosno pravosuđa  prema tim istim potrošačima koji imaju potraživanja u izvršnim i stečajnim postupcima koji traju u nedogled.

 

Naziv prve emisije je “dugujem-potražujem”.

U vezi ove delikatne teme, Ćirilović je razgovarao sa uvaženim gostom, advokatom i dpl. politikologom Damirom Rastovićem, koji je ujedno član Udruženja „Prosperitet“ i deo  našeg pravnog tima.

 

 Deo emisije možete videti na:  https://www.youtube.com/watch?v=rIHvb5Afj9s&t=4s

Uskoro opširnije!

Leave a Reply