NOV NAČIN PLAĆANJA JAVNOG PREVOZA

Od 5. februara, stupaju na snagu nove odredbe koje imaju za cilj poboljšanje iskustva putnika i podsticanje odgovornog pristupa kupovini karata za javni prevoz. Cena pojedinačne karte kupljene putem E-novčanika ostaje povoljna, sa zadržavanjem cena od 65 dinara na gradskim i 110 dinara na prigradskim linijama. Međutim, važno je napomenuti da će cena istih karata, ukoliko se kupuju kešom kod vozača, biti nešto viša, iznosivši 100 dinara za gradsku i 150 dinara za prigradsku liniju.

U cilju pojednostavljivanja procesa i brže naplate, JGSP “Novi Sad” uvodi novu uslugu plaćanja prevoza putem pojedinačne karte “E-novčanik” unutar NSmart sistema. Ova nepersonalizovana kartica omogućava putnicima starijim od deset godina da jednostavno uplaćuju sredstva za prevoz, čekiranjem na validatoru u autobusu. Kupovina “E-novčanika” dostupna je na 30 prodajnih mesta JGSP i kioscima “Maxim Box” na autobuskim stajalištima. Bitno je naglasiti da ova kartica nije personalizovana, omogućavajući deljenje sa članovima porodice, prijateljima ili kolegama.

Osim toga, JGSP najavljuje da će u narednom periodu omogućiti plaćanje pojedinačnih karata putem aplikacije direktno sa mobilnog telefona, dodatno olakšavajući proces kupovine karata i povećavajući fleksibilnost putnika. Sve ove inicijative su u skladu sa zaštitom potrošača, pružajući im više opcija i olakšavajući pristup javnom prevozu.

Leave a Reply